Swedish Pork är ett koncept framtaget för att ge dig som konsument mer kunskap om svenskt griskött.

Vi kallar det Swedish Pork

Här vill vi berätta om det omfattande hållbarhetsarbete som pågår, köttets roll för vår hälsa, och inte minst den fantastiska smaken och allt gott som man kan tillaga. Pork är en läskande krydda till våra svenska gröna smakkompisar. Lagom mängd kött som kombineras med växtbaserat är den absolut bästa och godaste maten – för dig, det resurssmarta samhället och vårt klimat. 

Bakom konceptet Swedish pork står branschorganisationen Sveriges Grisföretagare.

Håll utkik efter ursprungsmärkningen Kött från Sverige i din butik.

#säkramaten – det har aldrig varit viktigare att välja svenskt

Skenande kostnader på framför allt foder, diesel och el har lett till en mycket allvarlig situation i Sverige som utmanar vår livsmedelsproduktion. Mycket talar för att många bönder tvingas att minska sin produktion. Det minskar inte bara tillgången på mat utan också vår krisberedskap. Samtidigt blir vi mer sårbara om vi måste importera mer livsmedel.

Det har alltså aldrig varit viktigare att du som konsument väljer svenskt. Utöver att du får ett livsmedel av mycket hög kvalitet och lågt klimatavtryck så stöttar du våra svenska bönder och möjliggör att de även fortsättningsvis kan producera din mat. Under hashtagen #säkramaten kan du läsa mer om hur aktörer i livsmedelsbranschen kraftsamlar för att påverka beslutsfattare att med politiska insatser hjälpa bönderna att täcka de ökade kostnaderna. Budskapet till dem är enkelt: lantbrukarna måste få ersättning för de kraftigt ökade kostnaderna för att kunna säkerställa en trygg livsmedelsförsörjning.

Läs gärna mer på https://svensktkott.se/sakramaten/

Kontakta oss om du har några funderingar 
Hälsar Sveriges Grisföretagare