Recept och tips för dig som inte vill lämna grillen

Kan man göra en trerätters middag helt på grillen? Klart man kan! Du kan till och med grilla fördrinken. Här har vi några välkomponerade, smakrika recept som låter dig grilla allt – från fördrink till efterrätt. Vi säkrar smaken med fina bitar av svenskt fläskkött som får sällskap av grönsaker, frukt, färska kryddor och örter.

Recepten är komponerade av Pelle Bring, välrenommerad grillkock som bland annat vunnit SM i grill & BBQ 2022 och varit kapten för det svenska grillandslaget 2023.

Recept och tips för dig som inte vill lämna grillen

Kan man göra en trerätters middag helt på grillen? Klart man kan! Du kan till och med grilla fördrinken. Här har vi några välkomponerade, smakrika recept som låter dig grilla allt – från fördrink till efterrätt. Vi säkrar smaken med fina bitar av svenskt fläskkött som får sällskap av grönsaker, frukt, färska kryddor och örter.

Recepten är komponerade av Pelle Bring, välrenommerad grillkock som bland annat vunnit SM i grill & BBQ 2022 och varit kapten för det svenska grillandslaget 2023.

Grilla förrätten och fördrinken!

I sommar utmanar vi fläskfilén och potatisen med spännande recept helt tillagade på grillen. Perfekt för dig som inte vill stå inne i köket i sommarvärmen. Med ostron, ister, örtolja och fryst grönt äpple har du en perfekt förrätt. Servera med en Gin & Tonic med rökt rosmarin och grillad citrus.

Se hela receptet här →

Till varmrätt? Grillad svensk pluma!

Sommartider är grilltider. Samtidigt börjar fler och fler upptäcka att grillning kan vara något helt annat än råbrända köttbitar eller svedda korvar. Hemligheten bakom riktigt bra grillning är att låta glöd och rök göra sitt jobb – för såväl kött som tillbehör. Tänd grillen och våga grilla på riktigt!

Tips för i sommar: svensk pluma med ramslöks-chimichurri, grillade jordgubbar och slanggurka.

Se hela receptet här →

Grillad smördegsbulle med kolsläckt grädde och kardemumma

Ett bra avslut på en härlig sommargrillning. Bullarna bakas i grillen, grädden släcks med glödande kol och blandas med kardemumma, färskost och citrus. Mums!
Se hela receptet här →

Pst, kom ihåg att välja svenskt när du handlar!

Utöver att du får ett livsmedel av mycket hög kvalitet och lågt klimatavtryck så stöttar du våra svenska bönder och möjliggör att de även fortsättningsvis kan producera din mat. Läs mer om alla fördelar med det svenska grisköttet här.

Grilla förrätten och fördrinken!

I sommar utmanar vi fläskfilén och potatisen med spännande recept helt tillagade på grillen. Perfekt för dig som inte vill stå inne i köket i sommarvärmen. Med ostron, ister, örtolja och fryst grönt äpple har du en perfekt förrätt. Servera med en Gin & Tonic med rökt rosmarin och grillad citrus.

Se hela receptet här →

Till varmrätt? Svensk grillad pluma!

Sommartider är grilltider. Samtidigt börjar fler och fler upptäcka att grillning kan vara något helt annat än råbrända köttbitar eller svedda korvar. Hemligheten bakom riktigt bra grillning är att låta glöd och rök göra sitt jobb – för såväl kött som tillbehör. Tänd grillen och våga grilla på riktigt!

Tips för i sommar: svensk pluma med ramslöks-chimichurri, grillade jordgubbar och slanggurka.

Se hela receptet här →

Grillad smördegsbulle med kolsläckt grädde och kardemumma

Ett bra avslut på en härlig sommargrillning. Bullarna bakas i grillen, grädden släcks med glödande kol och blandas med kardemumma, färskost och citrus. Mums!

Se hela receptet här →

 

Pst, kom ihåg att välja svenskt när du handlar!

Utöver att du får ett livsmedel av mycket hög kvalitet och lågt klimatavtryck så stöttar du våra svenska bönder och möjliggör att de även fortsättningsvis kan producera din mat. Läs mer om alla fördelar med det svenska grisköttet här.

Fler fräscha grillrecept att inspireras av

Fler fräscha grillrecept att inspireras av

Recept

Recept

EN FAVORIT

med kolgrillad kiwi, rökt smetana och brödkrisp

med kolgrillad kardemummagrädde

med ister och fryst grönt äpple

med ramslöks-chimichurri, grillade jordgubbar och slanggurka

med grillade nektariner och örter

med rabarbersalsa

med stuvad grönkål

med grillad morot, sotade solrosfrön och brynt smör

med tomatsallad, potatiskroketter & krondillsmajonäs

med grillad skogssvamp, kryddpeppar & smörskum

med krossad potatis, betor & getost

med BBQ-bräserad rotselleri & chorizo-crisp

med salami, saltrostad mandel och rökt majo

med rabarber och fläderglaze

med knipplöksmajonnäs

med kirskålspesto & tabbouleh

med färsk vitkål & senapscrème