Grillad korv med färsk vitkål & senapscrème

Senapscrème
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Picklade senapsfrön
1. Sjud senapsfröna i 30 minuter i lättsaltat.
2. Häll av vattnet och lägg dem i 1,2,3 lag

Grillad färsk vitkål med dragon vinegrette
1. Dela vitkålen i 4 delar med roten kvar, så den håller ihop. Pensla kålen med matolja, krydda med salt och peppar.
2. Grilla kålen så den får fin färg runt om.
3. Svep in vitkålen i folie och lägg den på sidan av värmen i grillen. Låt vitkålen bakas klar i folien. Den ska bli mjuk rätt igenom.

Korv
Grilla korven försiktigt så inte skinnet spricker.

Servering
Arrangera kål, korv, senapsfrön och senapscrème på tallrik gärna tillsammans med färska örter och örtolja.

Enjoy!

 

INGREDIENSER

Korv - gärna råkorv med lite hetta

Senapscrème:
2 dl crème fraiche
1 msk grov senap (Hovsenap)
1 msk söt senap (Johnnys)
1 msk stark senap (Dijon)
Salt
Peppar

Picklade senapsfrön:
2 msk ljusa pepparkorn
2 msk svarta pepparkorn
1,2,3 lag
Salt

Grillad färsk vitkål med dragon vinegrette:
1 st. vitkål, färsk (ca 600 g)
0,5 dl Örtolja
0,5 dl vitvinsvinäger