Ta tillvara på en av de finaste tiderna på året genom att flytta ut matlagningen till naturen och laga mat över öppen eld. Till din hjälp har du kockarna Knútur Kristjánsson och Mattias Hemhagen som är svenska mästare i utomhusmatlagning. Med egenkomponerade recept inspirerar de till att umgås och laga mat utomhus, med svenskt klimatsmart griskött i fokus såklart. Häng med!
Häng med kockarna på utelunch
Fläsksida med grillad morot, sotade solrosfrön och brynt smör:
Se hela receptet här
Fler tips och recept för grillen
Grilla året om!
Preppa porken
Smakkompisar: Pork & Greens
Pulled Swedish Pork på grillen
Grilla svensk porchetta
Rök din pork
- 6 smarriga minirätter
med krispig hasselbackspotatis och bacon- och grönpepparsmör
med rabarbersalsa
med havtorn, picklad kålrot och tunnbröd
med varmrökt sidfläsk, lingongrädde, brynt smör och krispigt persiljebröd
med hoisinmarinerad pork, grönsaker, udonnudlar och sojamarinerad äggula
med tre sorters ananas, färskostcrème och rödvinssås
på smörstekt brioche med dijon, ölbrässerad lök, pocherat ägg och gruyère
med fläsk, rårörda lingon, grädde och lingonpulver
i kålbuljong med ingefära, sesam, morot och sojaböna
med stekt falukorv, äpple och pepparrotscrème
med lagrad cheddar, jalapeño, tre sorters broccoli och lönnsirapstekt sidfläsk
med dijonsenapscreme, tonkatsusås och grönkålssallad
- nudelsoppa på julskinka
med karamelliserad lök, pommes och beadipp
med tomatsallad, potatiskroketter & krondillsmajonäs
med grillad skogssvamp, kryddpeppar & smörskum
med krossad potatis, betor & getost
med BBQ-bräserad rotselleri & chorizo-crisp
med salami, saltrostad mandel och rökt majo
med rabarber och fläderglaze
med knipplöksmajonnäs
med kirskålspesto & tabbouleh
med ostcréme & krispigt bröd
med färsk vitkål & senapscrème