Sommartider är grilltider. Samtidigt börjar fler och fler upptäcka att grillning kan vara något helt annat än råbrända köttbitar eller svedda korvar. Hemligheten bakom riktigt bra grillning är att låta glöd och rök göra sitt jobb – för såväl kött som tillbehör. Tänd grillen och våga grilla på riktigt! Här har vi några välkomponerade, smakrika recept som låter dig grilla allt – från fördrink till efterrätt. Vi säkrar smaken med fina bitar av svenskt fläskkött som får sällskap av grönsaker, frukt, färska kryddor och örter.

Tänd grillen. Grilla allt. Njut.

Svensk pluma

Med ramslöks-chimichurri, grillade jordgubbar och slanggurka
Se hela receptet här

Fylld och rökt fläsksida

Med grillade nektariner och örter
Se hela receptet här

Fler tips och recept för grillen

Grilla året om!

Preppa porken

Smakkompisar: Pork & Greens

Pulled Swedish Pork på grillen

Grilla svensk porchetta

Rök din pork

Recept

Recept

EN FAVORIT

med kolgrillad kiwi, rökt smetana och brödkrisp

med kolgrillad kardemummagrädde

med ister och fryst grönt äpple

med ramslöks-chimichurri, grillade jordgubbar och slanggurka

med grillade nektariner och örter

med krispigt fläsk, picklade grönsaker och pepparrotskräm

med picklad rödlök och pico de gallo

med fläskfärs och sesam

med fläskkarré

- 6 smarriga minirätter

med krispig hasselbackspotatis och bacon- och grönpepparsmör

med rabarbersalsa

med nordiska smaker: äpple, lök och pepparrot, krispig fläskkorv och kålrotsmajonnäs

med stuvad grönkål

med grillad morot, sotade solrosfrön och brynt smör

med havtorn, picklad kålrot och tunnbröd

med varmrökt sidfläsk, lingongrädde, brynt smör och krispigt persiljebröd

med hoisinmarinerad pork, grönsaker, udonnudlar och sojamarinerad äggula

med tre sorters ananas, färskostcrème och rödvinssås

på smörstekt brioche med dijon, ölbrässerad lök, pocherat ägg och gruyère

med fläsk, rårörda lingon, grädde och lingonpulver

i kålbuljong med ingefära, sesam, morot och sojaböna

med stekt falukorv, äpple och pepparrotscrème

med lagrad cheddar, jalapeño, tre sorters broccoli och lönnsirapstekt sidfläsk

med dijonsenapscreme, tonkatsusås och grönkålssallad

- nudelsoppa på julskinka

med karamelliserad lök, pommes och beadipp

med tomatsallad, potatiskroketter & krondillsmajonäs

med grillad skogssvamp, kryddpeppar & smörskum

med krossad potatis, betor & getost

med BBQ-bräserad rotselleri & chorizo-crisp

med salami, saltrostad mandel och rökt majo

med rabarber och fläderglaze

med knipplöksmajonnäs

med kirskålspesto & tabbouleh

med färsk vitkål & senapscrème