Sommartider är grilltider. Samtidigt börjar fler och fler upptäcka att grillning kan vara något helt annat än råbrända köttbitar eller svedda korvar. Hemligheten bakom riktigt bra grillning är att låta glöd och rök göra sitt jobb – för såväl kött som tillbehör. Tänd grillen och våga grilla på riktigt! Här har vi några välkomponerade, smakrika recept som låter dig grilla allt – från fördrink till efterrätt. Vi säkrar smaken med fina bitar av svenskt fläskkött som får sällskap av grönsaker, frukt, färska kryddor och örter.
Tänd grillen. Grilla allt. Njut.
Fler tips och recept för grillen
Grilla året om!
Preppa porken
Smakkompisar: Pork & Greens
Pulled Swedish Pork på grillen
Grilla svensk porchetta
Rök din pork
med kolgrillad kardemummagrädde
med ister och fryst grönt äpple
med ramslöks-chimichurri, grillade jordgubbar och slanggurka
med grillade nektariner och örter
med krispigt fläsk, picklade grönsaker och pepparrotskräm
med picklad rödlök och pico de gallo
med fläskfärs och sesam
med fläskkarré
- 6 smarriga minirätter
med krispig hasselbackspotatis och bacon- och grönpepparsmör
med rabarbersalsa
med nordiska smaker: äpple, lök och pepparrot, krispig fläskkorv och kålrotsmajonnäs
med Matgeek
med stuvad grönkål
med grillad morot, sotade solrosfrön och brynt smör
med havtorn, picklad kålrot och tunnbröd
med varmrökt sidfläsk, lingongrädde, brynt smör och krispigt persiljebröd
med hoisinmarinerad pork, grönsaker, udonnudlar och sojamarinerad äggula
med tre sorters ananas, färskostcrème och rödvinssås
på smörstekt brioche med dijon, ölbrässerad lök, pocherat ägg och gruyère
med fläsk, rårörda lingon, grädde och lingonpulver
i kålbuljong med ingefära, sesam, morot och sojaböna
med stekt falukorv, äpple och pepparrotscrème
med lagrad cheddar, jalapeño, tre sorters broccoli och lönnsirapstekt sidfläsk
med dijonsenapscreme, tonkatsusås och grönkålssallad
- nudelsoppa på julskinka
med karamelliserad lök, pommes och beadipp
med tomatsallad, potatiskroketter & krondillsmajonäs
med grillad skogssvamp, kryddpeppar & smörskum
med krossad potatis, betor & getost
med BBQ-bräserad rotselleri & chorizo-crisp
med salami, saltrostad mandel och rökt majo
med rabarber och fläderglaze
med knipplöksmajonnäs
med kirskålspesto & tabbouleh
med färsk vitkål & senapscrème