Ramen med fläskfärs och sesam

Gör så här:

 

1. Koka upp buljongen med 2 dl extra vatten, risvinäger, mirin, ingefära, 3 msk soja och 2 msk sesamolja. Låt koka i 15 minuter. Sila av ingefäran och håll varmt.

2. Koka äggen exakt 7 minuter (lägg ner i kokande vatten). Låt svalna i iskallt vatten och dela sen på hälften.

3. Under tiden buljongen och äggen kokar, skiva vitlök och chili och fräs tillsammans med sesamfrön i matolja tills vitlöken och sesamfröna är rostade och gyllene. Häll över i en mortel och mortla till en tunn pasta. Häll i 2 msk sesamolja samt salt och rör om. Ställ åt sidan.

4. Fräs fläskfärs i 1 msk sesamolja till gyllene och knaprigt. Häll på 2 msk soja och låt fräsa med i några sekunder. Håll varmt.

5. Koka nudlarna till al dente, detta tar 1-2 minuter beroende på vilka nudlar du valt. Häll av vattnet.

6. Bottna 4 djupa skålar med nudlarna, häll sedan på buljong. Toppa med fläsk, ägghalvor, salladslök, spenat, böngroddar, koriander, pak choi och resterande chili. Ringla den heta vitlöksoljan över dina ramen och servera genast!

Enjoy! 

INGREDIENSER

Ingredienser:
4 ägg
300 g fläskfärs
2 msk sesamolja
2 msk soja
400 g ramennudlar (eller äggnudlar)

Buljong:
1,5 l kycklingbuljong
2 dl vatten
2 msk risvinäger
2 msk mirin
5 cm ingefära, tunt skivad
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja

Vitlöksolja:
4 klyftor vitlök, skivade
1 röd chilifrukt, skivad
3 msk sesamfrön
0,5 dl neutral matolja
2 msk sesamolja
Salt

Till servering:
4 salladslökar, tunt skivade
140 g bladspenat
1 stor näve färska böngroddar
1 röd chilifrukt, skivad
Koriander
Pak choi