Koreanska tacos med fläskkarré

Gör så här:

 

1. Börja med att riva vitlöken och ingefäran. Blanda soja, chiliflakes, risvinäger, strösocker och sesamolja i en skål. Blanda vitlöken, ingefäran och svartpeppar.

2. Skiva fläsket och den gula löken tunt. Blanda marinaden väl med köttet och löken. Låt stå.

3. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Riv vitlöken och blanda den tillsammans med alla ingredienser i såsen. Häll i de rostade sesamfröna och ställ åt sidan.

4. Hacka avokadon i bitar och skiva gurkan och salladslöken tunt. Skär limen i mindre klyftor.

5. Hetta upp en stekpanna tills den ryker. Stek köttet i omgångar i lite olja, se till att det verkligen fräser och inte kokar.

6. Servera sedan genast det nystekta köttet i salladsblad med den heta såsen, kimchi, avokado och gurka. Toppa med salladslök och koriander. Pressa lite lime över och njut!

Enjoy! 

INGREDIENSER

Ingredienser:
600 g benfri fläskkarré
1 gul lök
Neutral olja, att steka i

Marinad:
3 klyftor vitlök
2 tsk färsk ingefära
3 msk japansk soja
1-2 tsk chiliflakes
1 msk risvinäger
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
Svartpeppar

Sås:
2 msk sesamfrön
1,5 dl majonnäs
1 msk japansk soja
1–2 tsk chiliflakes
1 klyfta vitlök

Till servering:
Salladsblad
2 dl kimchi
1 gurka
3 salladslökar
2 limefrukter
1 kruka färsk koriander