Svensk chark - 6 smarriga minirätter

 

Minipizza
1. Sätt på ugnen på rätt temperatur för din pizzabotten (ca 220 grader).
2.Blanda Creme fraiche och vitlök och bred på pizzabotten/bottnarna.
3. Fördela prästosten jämnt över pizzabotten/bottnarna.
4. Smula på ädelosten, dela grönkålsbladen i mindre bitar och strö över.
5. Skala äpplet och gör sedan remsor med en potatisskalare. Lägg över pizzan.
6. Sätt in i ugnen tills pizzan fått fin, gyllenbrun färg.
7. Lägg på prosciutto och ev. mindre bitar av valnötter sist. Njut!

Mini-kantarellmackor
1. Skär baguetten i skivor. Om du vill – stek varje skiva med olivolja.
2. Finhacka vitlöken och persiljan och stek tillsammans med kantarellerna. Spara någon kvist persilja till garneringen.
3. Finhacka bacon och stek den knaprig.
4. Bred på Cream cheese på varje skiva.
5. Lägg på kantarellerna på brödskivorna, strö över bacon och parmesan, och toppa med lite färsk persilja.

Salami-mascarpone med kålchipsströssel
1. Sätt ugnen på ca 200 grader
2. Lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in och ta ut när den börjar bli lite svart i kanterna.
3. Blanda parmesan och mascarpone i en skål.
4. Finfördela kålen så att det blir som strössel.
5. Fyll varje salami med ostcremen och doppa kanterna i kålströsslet. Lägg upp fint och servera!

Prosciuttolindade päron
1. Dela päronen på längden i 4-6 delar.
2. Linda prosciutto runt varje del.
3. Strö över ädelost – Klart!

Baconlindade dadlar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ta fram en ugnsform, alt plåt med bakplåtspapper.
3. Om du vill – kärna ur dadlarna.
4. Dela baconpaketet på mitten.
5. Linda en remsa bacon runt varje dadel. Dra ganska hårt så att den fastnar.
6. Sätt in i ugnen och ta ut när baconet börjar bli knaprigt.

Svensk snacksalami – god som den är
1. Öppna förpackningen
2. Ställ salamin i ett lagom högt glas (eller använd t.ex. barnmatsburkar)
3. Servera tillsammans med allt annat göttigt!

 

INGREDIENSER

Minipizzor 4 st:
Pizzadeg (1 stor alt. 4 små)
Ca 2 dl Creme Fraiche (naturell eller med smak av vitlök/parmesan)
2 vitlöksklyftor
150 g riven prästost
Svensk Prosciutto (1 förpackning)
Ädelost efter tycke och smak
1 äpple
Grönkål
Valnötter

Mini-kantarellmackor
1 Baguette
1 förp. Cream cheese
Massa kantareller
1-2 förp. färsk persilja
1 förp. svenskt bacon
2 vitlöksklyftor
Parmesan att strö över

Salami-mascarpone med kålchipsströssel
0,5 förp mascarpone
1 dl parmesanost
1 förp. Svensk tryffelsalami
Grön el.svartkål för strössel

Prosciuttolindade päron
Päron
Svensk Prosciutto
Ädelost

Baconlindade dadlar
Dadlar (1 pkt)
Svenskt bacon (2 pkt)