Ham-burger på julskinka med karamelliserad lök, pommes och beadipp

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Börja med att skala och skiva upp de gula lökarna och fräs upp smör i en stekpanna. Stek på relativt hög värme en kort stund så att löken får färg och vrid sedan ner värmen till låg temperatur. Rör ner sockret och tillsätt soyan, rör om låt stå på svag varme i ca 20 minuter och rör om då och då.
3. Skiva rödlöken och dela saltgurkorna på längden.
4. Skiva skinkan och bryn den försiktigt i smör på medelvärme i en stekpanna. Stäng av värmen på stekpannan och placera en ostskiva på varje skinkskiva, lägg på ett lock.
5. Dela hamburgerbröden och sätt in de i ugnen. Ta ut bröden när de blivit varma och bred senap på lock och botten.
6. Montera burgaren i följande ordning: börja med grönkålen, sedan skivad rödlök, sedan skinkskivan med smält ost, karamelliserad lök och avsluta med saltgurkan innan du monterar locket.

Servera tillsammans med pommesfrites och bearnaisedipp eller liknande.

Enjoy!

 

Recept från Arnes Mat

INGREDIENSER

4 skivor tillagad julskinka, 7-8 mm tjocka
4 hamburgerbröd
4 saltgurkor delade på längden
4 hamburgercheddar
1 rödlök
Senap
Grönkål alt. grönsallad

Karamelliserad lök:
2 gula lökar
1 msk Ketjap Manis (Indonesisk söt soya)
1 msk rårörsocker
Smör till stekning