Carnitas med picklad rödlök och pico de gallo

Gör så här:

 

1. Börja med att tärna köttet i cirka 1–2 cm stora kuber.

2. Blanda köttet med alla kryddor ordentligt i en skål och låt dra i rumstemperatur i minst en timme.

3. Förbered under tiden den picklade löken. Skala, dela och skiva löken i tunna skivor. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.

4. Förbered också Pico de gallo genom att hacka lök, tomater, koriander och chili. Dela limen och pressa ur saften. Blanda allt i en skål och krydda med salt.

5. Värm oljan i en gjutjärnspanna på medelhög värme. Lägg i köttet och låt det stekas ordentligt utan att röra för mycket. Köttet ska få en fin knaprig yta och är klart efter cirka 25 minuter.

6. Förbered de övriga tillbehören genom att tärna avokado och klyfta limen.

7. Dra isär köttet med en gaffel när köttet är klart. Skeda över buljong/fettet från grytan.

8. Servera med tortilla bröd, picklad rödlök, pico de gallo, avokado och lime.

Enjoy! 

INGREDIENSER

Ingredienser:
600g fläskkött, t.ex. picnicbog, bringa eller framlägg
2 vitlöksklyftor
1 msk chiliflakes
1,5 tsk salt
1 tsk chipotlepulver
0,5 tsk kanel
3 tsk olja

Pico de gallo:
1 gul lök
3 tomater
1 kruka koriander
1/2 röd chili
1 1/2 msk färskpressad limesaft
1/2 tsk salt

Picklad rödlök:
1 röd lök
1/2 dl socker
1/4 dl ättikssprit
1 dl vatten

Till servering:
Tortillabröd
Lime
Avokado
Nachochips