Fylld tortilla med BBQ-bräserad rotselleri & chorizo-crisp

BBQ-brässerad rotselleri
1.
Skala och dela rotsellerin på mitten.
2. Gör en kryddblandning med de torra kryddorna.
3. Gnid in rotsellerin med lite olja och krydda den runt om med kryddblandningen.
4. Bryn rotsellerin i olja runt om och lägg den sedan i en ugnsfast form och fyll med vatten så ca 50 % av rotsellerin täcks.
5. I formen tillsätter du även 1 skalad och klyftad gul lök, hackade vitlöksklyftor, soja, sambal och tomatpuré.
6. Baka rotsellerin i ugnen på 130 grader tills den är mjuk rakt igenom (vänd rotsellerin med jämna mellanrum) och fyll även på med mer vatten om så behövs.
7. Lägg rotsellerin år sidan och låt svalna, sila av buljongen som blivit i en kastrull och koka ner.
8. Smaka av buljongen med salt, peppar och vinäger.
9. Dra rotselleriköttet och smaka upp med den nedkokta BBQ buljongen.

Jalapeño picklade sensommargrönsaker
1.
Blanda ättika, socker och jalapeno lag och låt koka upp.
2. Hyvla eller skiva grönsakerna tunt.
3. När lagen kokar häll den över grönsakerna och låt allt svalna en stund i rumstemperatur.
4. Kyl sedan grönsakerna.

Kryddrostad potatis
1.
Dela potatisen i mindre bitar, ca 6 bitar per potatis.
2. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper och olja.
3. Blanda runt potatisen med kryddorna och salt samt peppar.
4. Rosta potatisen tills de är gyllenbruna på 250 grader i varmluftsugn.

Råmarinerad spettskålsallad
1.
Strimla kål, salladslök, chili och äpple.
2. Riv skalet av citronen och blanda med grönsakerna.
3. Pressa citronen i en skål och tillsätt oljan, salt och peppar.
4. Häll citron dressingen över kålsalladen och blanda runt ordentligt.
5. Smaka av.

Rostad vitlöksmajonnäs
1.
Skala och dela vitlöken i fyra bitar.
2. Fräs vitlöken i smöret tills den får en mörkbrun färg.
3. Låt vitlöken svalna och riv den sedan på den tunna sidan av rivjärnet.
4. Blanda vitlöken med majonnäsen och smaka av med salt och peppar.
5. Tunna ur majonnäsen med vattnet och smaka av.

Chorizo-crisp
1.
Öppna korvarna och frigör korvsmeten från skinnet.
2. Stek korvfyllningen tills den blir krispig i oljan.
3. Lägg chorizo crispet på ett hushållspapper och låt rinna av en stund.

Arrangera allt i tortillabrödet och toppa med dressing och crisp, vik ihop och njut.

 

Enjoy!

INGREDIENSER

BBQ-brässerad rotselleri:
1 skalad rotselleri
2 msk chilipulver
0,5 msk cayennepeppar
1 msk mald kryddpeppar
1 msk paprika pulver
Svartpeppar
Salt
Olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stjärnanis
0,5 dl soja
0,5 msk sambal olek
0,25 dl tomatpuré
Äppelcidervinäger

Jalapeño picklade sensommargrönsaker:
3 msk ättika
6 msk socker
0,5 dl lag från syltade jalapenos
0,5 dl vatten
1 rödlök
1 morot
1 stjälk stjälkselleri

Kryddrostad potatis:
8 normalstora amandine potatisar
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk malda korianderfrön
Salt
Peppar
Rapsolja

Råmarinerad spettskålsallad:
0,5 spetskålshuvud
3 st salladslökar
2 röd chili
1 st granny smith äpple
1 st citron
3 msk matolja
Salt
Peppar

Rostad vitlöksmajonnäs:
1 st king solo vitlök
2 msk smör
2 dl majonnäs
3 msk kallt vatten
Salt
Peppar

Chorizo-crisp:
3 färska chorizo korvar
2 msk rapsolja