Svensk Porchetta med kirskålspesto & tabbouleh

Fyllning
1. Fräs bacon i en torr stekpanna.
2. Efter ca 3 min tillsätt de andra ingredienserna och fräs mjuka.
3. Smaksätt med salt och peppar.

Kirskålspesto med västerbottensost och pumpakärnor
1.
Mixa pumpakärnorna med kirskålen och tillsätt oljan.
2. Blanda sedan i finhackad vitlök och riven ost.
3. Smaksätt med salt och peppar. (allt går inte åt till att fylla köttet, spara resterande till servering)

Matvete tabbouleh
1.
Blanda alla ingredienser, krydda med salt och peppar.
2. Smaka av och tillsätt ev. mer citron. Det ska vara en syrlig sallad

Fläsksida
1. Lägg fläsksidan med svålen nedåt.
2. Skär fläsksidan från långsidan nästan rakt igenom så att det går att vika ut som en bok.
3. Krydda köttet med salt, peppar. Gnid på kirskålspeston. Toppa med den stekta fyllningen. Rulla ihop fläsksidan i samma riktning som den veks ut. Svålen ska vara utåt.
4. Bind ihop fläsksidan. Krydda utsidan med salt och peppar.
5. Grilla runt om. Lägg köttet i röken (eller i grill med lock) svag värme, ca 100 grader i ca 2,5 timme eller tills kärntemperatur +84 grader. Låt köttet vila lite innan tranchering och servering.
6. Servera köttet i skivor på bädd av salladen och toppa med resterande av peston.

Enjoy!

 

INGREDIENSER

Ca 1 kg fläsksida med kappa

Fyllning:
1 st. gul lök
2 finhackade klyftor vitlök
100 g strimlad bacon
100 g strimlad färsk fänkål

Kirskålspesto:
150 g kirskålsblad (ogräs)
100 g pumpakärnor (rostade)
1,5 dl olja
1 vitlöksklyfta
60 g riven västerbottensost
Salt
Peppar

Matvete tabbouleh:
400 g kokt matvete (koka enligt förp)
300 g Tomat, skuret i bitar
1 kruka kruspersilja, grovt hackad
2 st. Citron, cest och juice
0,5 dl olivolja
Mynta
Ev. vitlök