Råraka med krispigt fläsk, picklade grönsaker och pepparrotskräm

Gör så här:

 

1. Häll vatten, ättikssprit, socker och dillfrön i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud tills sockret lösts upp. Lägg blomkål, morot, selleri och lök i en burk. Lägg på dillen. Häll den varma lagen över grönsakerna, låt svalna.

2. Blanda samman crème fraiche, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner pepparrot, dill och gräslök. Ställ den i kylen någon timme före servering.

3. Stek fläsket länge på medelvärme tills det blir riktigt krispigt. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

4. Skölj potatisarna (skala dem inte) och torka av i en ren kökshandduk. Riv dem fint och krama ur vätskan ur den rivna potatisen. Krydda med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek 4 rårakor försiktigt på båda sidor. De ska bli genomstekta, frasiga och bruna.

5. Toppa rårakorna med krispigt fläsk, dillpickles och en stor sked pepparotskräm. Toppa med dill.

Enjoy! 

INGREDIENSER

Råraka:
800 g fast potatis
Smör
Neutral rapsolja
Salt och malen svartpeppar

Dillpickles:
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
1 msk dillfrön
150 g blomkål, i små buketter
1 morot, i tunna skivor
1 rödlökar, i tunna klyftor
1 kruka dill, 20 g, plockad

Pepparrotskräm:
2 dl crème fraiche
1 msk pressad citronsaft
1/4 tsk salt
1/2 krm malen svartpeppar
2 msk pepparrot, riven
1 kruka dill, 20 g, finklippt
1 kruka gräslök, 20 g, smått skuren

Till servering:
400 g rimmat sidfläsk, strimlat
4 dillvippor