Grillat och rökt revben med knipplöksmajonnäs

Kryddblandning
Rosta kryddorna i torr stekpanna och mixa sedan till pulver.

Knipplöksmajjo
1. Blanchera (lägg i kokande vatten under 30 sekunder) blasten från knipplöken i ca 2 min. Häll av och pressa ur allt vatten från dem.
2. Mixa den varma blasten med oljan och låt dra i 3 min.
3. Sila oljan och ställ kallt.
4. Skira äggen och vispa gulan med dijonsenapen och vinägern.
5. Häll i den gröna oljan droppvis tills din majonnäs är färdig.
6. Smaka av med salt och peppar

Revben
Putsa ev. köttet. Grilla revbenet tills det får en fin grillyta. Lägg sedan köttet i röken. Låt köttet rökas på låg temperatur ca 100 grader tills köttet är mört, i ca 2-3 timmar.

Servering
Servera revbenet med de råhyvlade grönsakerna, sparrisen och örterna.
Garnera med knipplöksmajonnäs och servera!

Enjoy!

INGREDIENSER

Ca 1 kg revben, knäckta tjockt skurna
Råhyvlade grönsaker ex: grön sparris, broccolistjälk, rödbeta
Smörslungad sparris
Örter, blandade från trädgården

Kryddblandning:
2 msk ljusa senapsfrön
2 msk fänkålsfrön

Knipplöksmajjo:
1 knippe lök
2 äggulor
3 dl olja
Salt och peppar
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger