Grillad fläskkarré med rabarber och fläderglaze

Rabarber och fläderglaze
1. Hacka jalapeño och vitlök. Skär rabarbern i mindre bitar.
2. Lägga alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 30 minuter.

Fläskkarré
1. Låt köttet bli rumstempererat. Torka av köttet.
2. Krydda köttet med salt och peppar innan grillning.
3. Grilla fläskkarrén på indirekt värme för att grilla i lägre temperatur. Grilla tills att köttet når en kärntemperatur på +87 grader. Pensla med glaze på slutet av grillningen.
4. Låt köttet vila innan du trancherar det.

Gröna salladen
Blanda ihop alla ingredienser.

Salladsdressing/örtvinegrette
Blanda alla ingredienser i flaska och skaka om.

Blanda 1 dl crème fraiche och 1 dl gräddfil och krydda med salt och peppar för att toppa salladen

Servering
1.
Arrangera alla grönsaker till salladen på fat/tallrik.
2. Tranchera fläskkarrén och lägg ovanpå salladen.
3. Toppa med salladsdressing och crème fraiche gräddfilsblandningen.

Enjoy!

 

INGREDIENSER

Ca 800 g fläskkarré i bit

Rabarber och fläderglaze:
1 färsk jalapeño
2 vitlöksklyftor
175 g rabarber (2 mindre stjälkar)
2 dl fläderblomssaft, koncentrerad
50 g honung
100 g rårörsocker
2 msk olja (raps)
1 msk japansk soya
1 msk svartpeppar, grovmalen

Gröna salladen:
1 huvud isbergsallad, riven
1 st. gurka, hyvlad
1 st. äpple, i tunna skivor
100 g ärtskott
100 g sugarsnaps/andra bönor
1 knippe grön sparris, skuret i bitar
1 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
Salt och peppar

Salladsdressing/örtvinegrette:
4 msk vit balsamvinäger
4 msk örtolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar