Rökta revben med rabarbersalsa

 

Lyckas med kryddningen på dina revben!
Pensla revbenen med dijonsenap för god smak och ett enkelt sätt att få kryddorna att fastna.

Kryddblandning
Blanda ihop alla kryddor.

Rabarbersalsa:
1.
Skala rabarbern och hacka den i mindre bitar.
2. Finhacka rödlök, schalottenlök och röd chili.
3. Fräs rabarber, lök och chili i oljan på medelvärme.
4. De ska inte få färg bara börja bli mjuka.
5. Tillsätt socker, citronsaft och sirap.
6. Sjud salsan till önskad konsistens, smaka av.

Äpple- och vinägerspray
Blanda och häll upp i en ren sprayflaska.

Bästa tipsen för att lyckas med din rökning:
1.
Använd olika träslag för att kontrollera röksmaken
2. Öppna nån gång ibland och spreja köttet med vinäger för ett saftigt resultat
3. 3 timmar i röken, 2 timmar i folie, 1 timme vila

 ”Man tillagar köttet low & slow för ett saftigt slutresultat”

INGREDIENSER

Kryddblandning:
1 msk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk Chilipulver
½ tsk cayennepeppar
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk torkad ingefära

Rabarbersalsa:
30 cm normalstor rabarbstång
1 msk olja
1 dl råsocker
½ dl lönnsirap (går med honung eller annan sirap)
½ citron
½ rödlök
1 schalottenlök
½ röd chili

Äpple- och vinägerspray:
3 dl äpple juice (drickfärdig)
1 dl äppelcidervinäger