Kolgrillad fläskkotlett med grillade lökar och curry- och äpplesmör

Godaste tillbehöret till grillad fläskkotlett – curry- och äpplesmör
1. Finhacka schalottenlöken och skala äpplet.
2. Dela äpplet i mindre bitar.
3. Fräs löken och äpplet med 50 g av smöret.
4. Löken måste bli mjuk.
5. Tillsätt curryn och fräs lite till.
6. Smaksätt med salt, peppar och vinäger.
7. Låt fräset svalna till det är rumsvarmt.
8. Blanda lök och äpple fräset med resterande smör.
9. Blanda i den hackade persiljan och smaka av.

Bästa tipsen för att lyckas med kolgrillning
1.
Köp stora kolbitar
2. Lägg kolet i en backe för att skapa direkt och indirekt värme
3. Håll det enkelt! Krydda bara med salt och peppar för att få fram kolgrillade smaken

”När vätskan är genomskinlig är köttet klart”

 

INGREDIENSER

200g rumsvarmt smör
1 schalottenlök
1 äpple
1 msk curry pulver
1 tsk vitvinsvinäger
½ dl hackad persilja
Salt
Peppar