Pulled Pork på grillen med ostcréme & krispigt bröd

1. Dela karrén på längden till två filéliknande bitar. Gnid in kryddblandningen runt om på båda bitarna.
2. Krydda: gnid in köttbitarna med kryddblandningen.
3. Grilla karrén så att den får en fin grillyta runt om.
4. Lägg i köttet i en ugnssäker form/gryta med tillhörande lock (gärna i gjutjärn), häll på karrébrässeringen. Ställ formen/grytan i grillen och på med locket till grillen.
5. Låt köttet bräsera tills att köttet går att dra isär, ca 95 grader i kärntemperatur.

Ostcrème
Värm allt försiktigt och krydda med salt och peppar

Syrad steklök/silverlök
1. Koka steklökarna i 3 min med skal på. Skölj dem i kallt vatten och skala dem sedan.
2. Dela dem på mitten och pressa ut lamellerna från steklöken.
3. Syra dem sedan i varm 1,2,3 lag och låt löken kallna i lagen.

Montering av mackan
1. Använd valfritt gott bröd, skär i lagom tjocka skivor. Smöra brödskivorna och grilla försiktigt.
2. Montera mackan med krispig sallad, fina tomater, dragna köttet, rikligt med cheddarcreme, syrad lök och inlagd jalapeños.

Enjoy!

 

INGREDIENSER

800 g -1000 g fläskkarré i bit
6-8 st. blad av valfri sallad
Tomater
Inlagd jalapeños

Kryddblandning:
1 msk chilipulver
1 msk mald kryddpeppar
1 msk rökt paprikapulver
½ tsk cayenne peppar

Karré brässering:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk sambaloelek
2 msk japansk soya
3 dl vatten

Ostcrème:
2 dl crème fraiche
75g röd cheddar
75g lagrad cheddar
Salt
Peppar