Svenskt kött självklart
på julbordet
Det finns många vattendelare kring julbordet men det flesta* är i alla fall överens
om att kött och chark ska dominera julbordet och att köttet ska vara svenskt.
Svenskt kött självklart
på julbordet
Det finns många vattendelare kring julbordet men det flesta* är i alla fall överens
om att kött och chark ska dominera julbordet och att köttet ska vara svenskt.
VÄLJ MED OMSORG
I år är det extra viktigt för svenskarna att maten på julbordet inte är för dyr*. Välj därför ut de rätter som ni gillar mest för att kunna satsa på de svenska kvalitetsråvarorna istället. Godare och bättre mat på julbordet!
JULSKINKAN STÖRSTA FAVORITEN PÅ JULBORDET
År efter år toppar julskinkan listan över svenskarnas favoriträtter på julbordet. Bland topp tio finns också köttbullarna och revbensspjällen. 69 procent vill att kött och charkprodukter ska få ta störst plats på julbordet.* Under julen är det därför extra viktigt att vi väljer svenskproducerat kött när vi handlar.
FÖRDELAR MED DET SVENSKA GRISKÖTTET
Grisköttet är ett av våra mest näringstäta livsmedel och är väl beprövat, det har varit en viktig näringskälla till oss människor i hundratals år. En varierad kost med lite kött och mycket grönsaker och frukt rekommenderas av bred forskning och Livsmedelsverket. Det svenska köttet är dessutom producerat med god omsorg om djuren och hållbarhetstänk genom hela kedjan.